Кредитната активност е един от основните фактори за икономическия растеж

...
 Кредитната активност е един от основните фактори за икономическия растеж
Коментари Харесай

Умерен оптимист съм, каза шефът на БНБ

 

Кредитната интензивност е един от главните фактори за икономическия напредък в България - той е един от най-високите в Европейски Съюз. Показателите на банките се усъвършенстват към този момент четвърта година, в това число и рентабилността. Лошите заеми понижават, съобщи в предаването „ Неделята на NOVA ” шефът на Българска народна банка Димитър Радев.

Основните знаци като финансова адекватност и ликвидност са над междинните за Европейски Съюз. Очакването ми е, че българската стопанска система и българските банки ще останат постоянни през идната година, без значение от неподходящата външна среда, добави Радев.

Той дефинира като „ реалистична оценка ” планувания от държавното управление напредък от 3-3,5% за 2020 година Това е добра вест. Всички данни демонстрират, че Българската стопанска система пораства с едни от най-високите темпове в Европейски Съюз, добави шефът на Българска народна банка.

По думите му главните провокации остават проблемите в международната търговия, Брекзит, военните спорове.

Тези развития в международната стопанска система и политика може да имат своето отражение, само че има неща, които ни вършат умерени оптимисти. ЕЦБ разгласи, че ще стартира дългоотлаганият обзор на паричната политика. Това е извънредно значимо упражнение. Очаква се това да даде отговори на доста въпроси, сподели още Радев.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР